Gedichten op maat van bijzondere momenten

Op maat van bijzondere momenten is er ontzettend veel mogelijk. Hieronder toon ik enkele voorbeelden van gedichten op maat van een huwelijk, geboorte of afscheid. Daar hoeft het echter niet bij te blijven. Ik schreef ook al enkele gedichten over families, wat bijzonder fijn is om cadeau te geven!

Huwelijk

Wouter en Anja

Op 30 juni 2018 trouwden Wouter en Anja.

Na een fijn en diepgaand intakegesprek, kwam dit gedicht uit mijn pen. Toen ik het gedicht (met toestemming, uiteraard) publiceerde op mijn Facebookpagina, reageerde bruid Anja: “Het is echt prachtig en helemaal wij, dank je wel x”

 

Jeroen en Erika

“Annelies, wil jij een gedicht schrijven voor onze huwelijksviering?”

Het was voorjaar 2008 en Jeroen en Erika hadden me net een vraag gesteld die me als muziek in de oren klonk. Ik schreef al jaren met veel plezier, en nu mocht ik hun mooiste dag nog net iets meer bijzonder maken met mijn woorden.

Het werd mijn allereerste gedicht ooit in opdracht. Boordevol persoonlijke verwijzingen en kleine details die voor het koppel belangrijk waren op dat moment. Hun ochtendritueel, hun plannen voor de nabije toekomst, zelfs hun achternamen zitten erin verwerkt.

Sinds enkele jaren hangt het gedicht bovendien in grote letters te lezen op de schouw in hun “tedere huis”.

Geboorte

Vic

Mijn jongste zoon kwam op de wereld op 29 februari 2016, en dat is precies ook de dag waarop dit gedicht werd gepubliceerd in het onlinetijdschrift Het Gezeefde Gedicht.

En of ik heb nabewogen, maar dat is een ander verhaal. 😉

 

Afscheid

Maria

Maria overleed in oktober 2012, precies een week na de geboorte van haar jongste achterkleinkind. Ik schreef dit gedicht voor haar gedachtenisprentje.

Niet alle belangrijke momenten laten zich plannen. Voor afscheidsgedichten maak ik graag tijd vrij in mijn agenda om het gedicht op korte termijn klaar te krijgen, zonder meerkost.